Microsoft pregătește o strategie agresivă de preț pentru Xbox Series X; Modelul digital ar putea costa doar 200 de dolari

0
4169
Microsoft

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea noilor console de gaming din toamnă, încep să apară și detalii despre prețuri. După ce anterior aflam prin intermediul unei listări Amazon Franța că PlayStation 5 ar putea costa 499 euro în varianta cu drive Blue-Ray și 399 euro în varianta digitală, iată că acum apar și detalii despre sumele la care Microsoft va aduce pe piață consola Xbox Series X.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit user-ului eastman de pe forumul Beyond3D, Microsoft pregătește o strategie de prețuri agresive în lupta cu rivalul Sony pe această piață a consolelor de gaming. Eastman este o sursă de încredere atunci când vine vorba despre leak-urile MS, dezvăluind în trecut informații care s-au dovedit a fi reale.

Cât va costa consola Microsoft?

Acesta spune că la ultima verificare a informațiilor insider pe care le-a primit, Microsoft ar putea lansa consola Xbox Series X pentru doar 400 dolari. Acesta nu este 100% sigur de prețul aici menționat. Este de părere că dacă Sony alege să meargă pe un preț de 500 dolari pentru PlayStation 5, atunci MS își va aduce consola la un preț cu 100 dolari mai mic pentru a da un boost vânzărilor.

Microsoft

Vorbim iată despre o strategie agresivă de marketing. Microsoft e dispusă să obțină un profit mai mic pe seama vânzărilor cu scopul de a depăși rivalul japonez. MS și-ar permite pierderi mai mari din vânzarea consolei decât Sony. Cu toate acestea se așteaptă ca Microsoft să genereze mulți bani ulterior de pe urma vânzărilor de jocuri și abonamentelor.

Dezvăluirile nu se opresc aici pentru că „eastman” are detalii și despre varianta digitală Xbox Series X. Aceasta s-ar numi Xbox Series S (nume de cod Lockhart) și ar putea costa doar 200 de dolari la debut. Deși procesorul se va păstra de la varianta flagship, componenta GPU va avea o performanță redusă (4 TFLOPS vs. 12 TFLOPS).

Va rula totuși aceleași jocuri ca și modelul Xbox Series X. Acesta va reprezenta o alternativă accesibilă pentru gamerii cu buget limitat. Desigur, este încă devreme să considerăm aceste sume vehiculate drept reale. Prețurile nu sunt bătute în cuie până când nu avem detalii oficiale de la Microsoft. Pentru aceste dezvăluiri mai avem mult timp de așteptat.