Sony ar pregăti “casete” cu jocuri pentru o viitoare consolă, conform unui nou brevet

0
1264

Având în vedere că pentru o perioadă am crezut că PlayStation 5 nu va avea nici măcar drive Blu-Ray, am strâmbat din nas instant când am auzit că Sony a brevetat un soi de casete pentru o consolă de jocuri. Sony Interactive Entertainment a înregistrat drepturi de autor şi brevete pentru o casetă pentru un sistem de gaming.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Evident că ne gândim mai degrabă la o consolă retro, decât la PlayStation 5. Dacă tot au adus înapoi PSX cu PlayStation Classic, poate vor aduce înapoi şi o variantă cu memory card-uri cumva. Brevetul vine din Brazilia şi dacă mă întrebaţi pe mine, cred că Sony vrea să mai scoată un bănuţ printr-un soi de memorii externe ataşabile, care să sporească stocarea consolei PS5. Sau să ne ofere un alt mod de livrare pentru jocuri, în afară de Blu-Ray.

Problema e că Sony nu e Nintendo şi nici Sega şi nu a avut niciodată casete pe consolele sale, ci doar CD-uri (DVD/ Blu-Ray), încă de PlayStation 1. PSP a avut un soi de mini discuri, iar PlayStation Vita un soi de carduri SD mai mari. În mod inedit în 2018 apărea o casetă de jocuri nouă de la un inovator şi inventator din cadrul Sony. Apoi s-a aflat că era de fapt o casetă pentru Sony Toio, o jucărie pentru copii. Acum pare să fie ceva complet nou.

Poate că de această dată o să vedem un Sony PlayStation Vita 2 cu casete mai mari. Având în vedere succesul lui Nintendo Switch, ar trebui ca Sony să facă un efort uriaş pentru a concura cu acea consolă şi să şi dea lovitura… Ca să nu mai vorbim că e săpată zona consolelor portabile şi de iPad-uri. Între timp PS5 a primit un preţ în România şi rămâne bătut în cuie pentru lansarea în decembrie 2020.