Sony Alpha 1 a debutat oficial – noul aparat foto mirrorless full-frame vine la un preț de 6500 de dolari

0
1237
Sony Alpha 1
Sony Alpha 1 a debutat oficial - noul aparat foto mirrorless full-frame vine la un preț de 6500 de dolari

Sony a avut astăzi un eveniment prin care a anunțat un nou aparat foto Mirrorless – Sony Alpha 1. Poreclit și “The One“, este un aparat foto full frame. Noul senzor are 50 de megapixeli (Exmor RS) și poate captura 30 de imagini pe secundă. Bineînțeles, poate filma și 8K  în 30 FPS, iar prețul este pe măsură, fiind destinat fotografilor și videografilor profesioniști. Mai jos aflați toate detaliile despre Sony Alpha 1.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noua cameră are un preț cu mult peste camerele mirrorless de ultimă generație de la Canon și Nikon. Sony le promite totuși clienților că vor primi “cea mai avansată cameră” realizată vreodată. Mai jos avem și clipul de prezentare oficial pentru Sony Alpha 1:

Sistemul de focalizare și de expunere automată realizează până la 120 de calcule pe secundă. Sony a inclus și un vizor electronic OLED de înaltă rezoluție cu refresh rate de 240Hz. Producătorul japonez susține că aceasta este o premieră mondială. Alpha 1 integrează și un sistem de stabilizare pe 5 axe, chiar în corp și oferă posibilitatea de setare ISO de la 100 la 32.000.

Sistemul de focalizare rămâne unul dintre cele mai bune de pe piață, iar compania a adus și funcția Eye F care urmărește mișcările ochilor, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Sony susține că “algoritmii reușesc să urmărească ochii chiar dacă o pasăre își ia zborul brusc sau încadrarea se schimbă brusc“.

Dimensiunea obturatorului a fost redusă datorită senzorului de mare viteză, iar Sony spune că Alpha 1 poate realiza până la 30 de capturi în rafală fără întrerupere. Și flicker-ul în condiții de iluminare LED a fost atenuat întrucât aparatul se poate adapta la frecvența pâlpâirii.

Sony Alpha 1 poate filma 8K 30 FPS sau 4K 120FPS, ambele în sistem 10-bit. Înregistrarea 4K 60FPS nu taie din calitate întrucât pixelii nu se combină. Bineînțeles, aparatul permite adăugarea unui recorder extern pentru înregistrarea RAW pe 16 biți.

Preț și disponibilitate

Alpha 1 este cel mai bun aparat creat vreodată de Sony, iar prețul reflectă acest lucru. Având totuși în vedere reputația creată de Sony prin aparatele mirrorless full-frame din trecut, vor exista o mulțime de fotografi și videografi care-l vor cumpăra. Alpha 1 costă 6500 de dolari în SUA. Alături de TVA și alte taxe adiacente, va ajunge în Europa la 8500-9000 de euro.