Sharp lucrează la un televizor rulabil cu diagonală mare şi baza compactă; Iată un prototip! (Video)

0
2084

Televizoarele şi în general gadgeturile flexibile şi rulabile par să fie “the next big thing”. Am văzut LG prezentând aşa ceva la un moment dat, iar acum Sharp o apucă pe aceeaşi rută. De la japonezi avem atât o prezentare de prototip, cât şi câteva schiţe şi brevete care detaliază un TV rulabil cu diagonală mare şi baza compactă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum televizoarele rulabile, puţinele prezentate la show-uri tech aveau o bază uriaşă, care compensa lipsa unui corp clasic de TV. Sharp a rezolvat ecuaţia şi a făcut şi baza compactă, nu doar fâşia rulabilă de ecran. 5 brevete şi-au făcut apariţia pe web, cu privire la acest produs. Compania japoneză a aplicat în ţara de baştină pentru o serie de brevete de la autorităţile locale, pentru o varietate de terminale pliabile.

În cazul a 3 din 5 design-uri, ecranul se rulează de jos în sus, dintr-o bază, similar cu produsul LG. Ei bine există şi propunerea ca suportul televizorului să fie compact şi subţire, uşor de transportat, ba chiar plat. Brevetele propun designuri diferite pentru bază, unele pătrăţoase şi altele rotunjite. Mai este şi o variantă în stil ecran de proiector, unde ecranul se rulează de sus în jos, trăgând în acea bază pusă undeva sus.

Sharp a creat şi o metodă de a aplatiza şi întări imediat suprafaţa de afişaj, după rulare. Sunt şi două mecanisme cilindrice care permit retragerea şi înfăşurarea ecranului ca un papirus. Printre avantajele unui televizor de gen se numără faptul că e compact, are zero muchii şi e uşor de transportat. Varianta comercială va avea probabil preţ prohibitiv. Demo-ul video ne prezintă o variantă cu baza ceva mai mare. Acesta este un model 4K OLED similar cu ce a prezentat LG.