LG va lansa o variantă comercială de televizor rulabil în 2019

0
1582

LG a tot prezentat prototipuri de televizoare cu ecran rulabil în ultimii ani, dar se pare că o variantă finală comercială va apărea de abia la anul. A făcut senzaţie la CES 2018 un prototip de televizor rulabil, iar acum aflăm că o versiune comercială va ajunge în magazine.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba aici despre un televizor cu panou OLED de 65 inch, care se poate retrage într-o bază când nu este folosit. Imaginaţi-vă un fel de pergament rulabil şi veţi prinde ideea. Există şi varianta de a ascunde o parte a ecranului, astfel încât conţinuturile cu aspect mai wide pot fi văzute fără letterboxing. Sursa mai scrie şi că LG ar putea aduce primul său telefon 5G la MWC 2019 în februarie.

Engadget scria încă de luna trecută că a pus mâna pe documente interne ce indică faptul că LG va aduce un televizor complet rulabil la CES 2019. Posibil să apară şi un telefon pliabil la acelaşi show tech. Televizoarele OLED au avut o cotă de 1.1% din piaţa în acest an, în vreme ce LCD-urile au avut 98%. Totuşi televizoarele OLED vor creşte cu 70% pe viitor, conform analiştilor.

Nu cred că mai avem mult până să vedem un televizor pe care să îl putem rula şi luă cu noi într-o husă de transport, similară cu cea în care ţin pictorii pânzele. Preţurile vor fi exorbitante în prima fază, evident. Ar putea avea tehnologie în comun cu telefoanele pliabile.