Sennheiser își vinde segmentul Consumer; Care ar fi potențialii cumpărători?

0
737
Sennhaiser
Sennheiser își vinde segmentul Consumer; Care ar fi potențialii cumpărători?

Sennheiser, renumita firmă axată pe dispozitive audio, a anunțat astăzi că e în căutarea unui partener. Astfel, producătorul caută investitori pentru divizia sa de căști și soundbar-uri, dar aparent, nu se împorivește nici la vânzarea segmentului Consumer.  Compania ar urma să-și concentreze atenția în totalitate pe dispozitivele profesionale, inclusiv divizia de microfoane Neumann și ceea ce Sennheiser numește “comunicații business”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Într-un comunicat de presă, Sennheiser anunță că dorește să-și sporească vizibilitatea pe piața de căști și soundbar-uri. Compania crede că produsele sale pot fi populare pe fondul “unei puternice presiuni competitive“. Totuși, are nevoie de un investitor pentru ca acest lucru să se întâmple. De asemenea, compania declară că discuțiile cu potențialii parteneri vor începe curând.

Iată ce spune Daniel Sennheiser, cofondatorul companiei, într-un interviu acordat publicației germane Handelsblatt:

“Pentru a reuși să exploatăm potențialul pe fiecare dintre aceste nișe, ne vom concentra pe divizia noastră Profesională. Astfel, căutăm un partener puternic care să investească în afacerea noastră dedicată dispozitivelor audio pentru consumatori.”

Totodată, interviul cu cei doi co-CEO, Daniel și Andreas Sennheiser, a dezvăluit care ar fi motivele din spatele deciziei. Compania ar fi intrat foarte târziu pe piața căștilor True Wireless, un trend în creștere acum. Totodată, deși producătorul a avut vânzări record în 2020, a ajuns pe minus după plătirea taxelor, a dobânzii și a datoriilor. Astfel, competiția pe aceste segmente de piață este foarte mare, iar compania plănuiește să se axeze pe produsele sale Pro.

Cine va prelua Sennheiser?

Prin intermediul site-ului nostru soră, Mobilissimo.ro, aflăm că printre companiile sugerate de experții în domeniu pentru preluarea Sennheiser Consumer s-ar afla Google. Totodată, Microsoft, dar și unii dintre marii producători de telefoane din China se află printre posibilii beneficiari (Huawei, Vivo, Oppo sau Xiaomi). O altă idee ar fi chiar Samsung, deși compania sud-coreeană deja deține Harman Kardon / AKG.

Sennheiser

În încheiere vă reamintim că Sennheiser deține o fabrică chiar la Brașov. Aceasta este axată pe producția de căști și are mulți angajați.