Semafoarele devin inteligente prin intermediul unei soluții Google AI, deja testată cu succes în Israel

0
1129
Semafoarele

Tehnologia a ajuns a fi puternic implementată în orașe, iar acum aflăm care este următorul pas. Google este compania care a lucrat în ultima perioadă la semafoarele inteligente, posibile grație unei soluții AI. O asemenea tehnologie a fost deja testată în Israel iar rezultatele sunt promițătoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim că acest nou sistem de semaforizare urmărește traficul din fiecare intersecție. Astfel se reduce timpul pe care autoturismele îl petrec așteptând culoare verde a semaforului. Odată cu reducerea timpului de stat la semafor cu motorul pornit, se reduce și poluarea aerului.

Aflăm că prin intermediul acestui program se urmărește coordonarea semafoarelor pentru ca mașinile să se afle cât mai mult în mișcare. Se anticipează și modul în care se va aglomera traficul pe tot parcursul zilei. Proiectul de față este încă în faza de dezvoltare și proiectare, fiind pe lista Google de inițiative de combatere a schimbărilor climatice.

Cei de la Google spun că următoarea locație în care proiectul va fi implementat pentru testare este Rio de Janeiro. Testele realizate deja în orașele israeliene Beer Șeva și Haifa au fost deja însoite de succes. În Brazilia aceste teste ar putea fi demarate în lunile următoare. Autoritățile sunt de părere că AI-ul va contribui la un timp mai bun de reacție pentru semafoarele din orașe.

AI-ul este iată cheia pentru optimizarea traficului în orașe și nu o spunem doar noi, ci și Aleksandar Stevanovic, profesor de inginerie civilă și de mediu la Universitatea din Pittsburgh.