În Seattle se construieşte primul tren de pasageri plutitor, cu un pod aferent

0
1176

Nu doar în Los Angeles se mişcă lucrurile în zona transportului neconvenţional prin Elon Musk/Boring Company, pentru că şi Seattle are acum un proiect inedit. Oraşul integrează deja 4 dintre cele mai lungi poduri plutitoare din lume, iar acum vrea să construiască primul tren de pasageri plutitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Construcţia a început deja, deci nu e totul doar un concept. Agenţia locală de transport Sound Transit se ocupă de construcţie, un proiect feroviar care va deservi această zonă începând cu anul 2023. Podul plutitor peste Lacul Washington va integra o linie de cale ferată peste 5-6 ani. Iniţiativa costă în jur de 3.7 miliarde de dolari şi are ca scop conectarea oraşului Seattle cu Bellevue, Washington.

Podul va suporta două perechi de trenuri de 300 de tone, ce pot atinge viteze de până la 88 de km/h. Proiectul va permite ca nu mai puţin de 50.000 de oameni să meargă cu acel tren zilnic. Lucrurile trebuie gândite cu mare atenţie, pentru că dacă se întâmplă ceva, atunci pasagerii se vor scufunda până la 60 de metri adâncime în acel lac. Pentru început 24 de pontoane gigantice au fost puse ca puncte de pornire pentru platformă.

Acestea vor fi ancorate de fundul lacului cu cabluri de oţel, pentru a împiedica mişcările în cazul vântului sau valurilor. Scopul este şi de a preveni micro-crăpăturile şi a oferi o durată de viaţă de 100 de ani pentru structură. Odată gata noua linie se vor reduce traficul de automobile, dar şi emisiile de carbon din oraş. Sound Transit doreşte să dubleze sistemul feroviar al oraşului în următorii 25 de ani.