Elon Musk prezintă prima fotografie cu tunelul de sub Los Angeles, realizat de Boring Company

2
1323

În aceste zile ploioase probabil blestemaţi din toţi rărunchii traficul infernal din marile oraşe ale ţării. Pe viitor am putea deveni cu toţii adepţii sistemului realizat de Elon Musk şi de firma sa Boring Company. Acesta implică o serie de tuneluri subterane, cu platforme de transport pentru automobile, care pot sări şi de 200 km/h şi nu au nici un semafor sau intersecţie în cale. Iar primul tunel poate fi admirat în imaginea de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Elon Musk a postat pe Instagram prima fotografie cu tunelul săpat sub Los Angeles, similar cu cel care va conecta o porţiune a oraşului cu aeroportul LAX. Deocamdată Musk a permit aprobare de la autorităţi să construiască un segment de 3 kilometri. E drept că nu vedem mare lucru în poză, în afară de un tunel clasic, precum cel de la metrou. Pe acea şină vor circula cu mare viteză platformele pe care se vor afla automobilele pasagerilor.

Săpăturile se realizează la marginea oraşului Los Angeles, unde se fac teste de fezabilitate. Musk a mai primit aprobarea să facă săpături şi în Maryland, se pare. Nu e foarte clar şi când va demara varianta comercială a proiectului The Boring Company, pentru că sunt enorm de multe aprobări şi factori de luat în calcul. Avantajele acestui sistem includ eficienţa crescută, costul scăzut şi posibilitatea de a transporta bunuri şi persoane mai rapid şi fără obstacole.

Şi ca o glumă aş zice că El Chapo şi cartelurile de droguri vor fi primele care îl vor suna pe Musk odată ce se realizează reţeaua de tuneluri, mai ales în LA. Eu privesc cu precauţie acest proiect, până îi aflăm şi bugetul. Ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus este un segment de doar 152 de metri, sub Hawthorne, o suburbie din Los Angeles, unde se afla sediul SpaceX. Peste un an am putea avea un tunel funcţional între autostrada 101 şi aeroport.