Elon Musk continuă muncă asiduă la dezvoltarea sistemelor moderne de transport. Printre ele se numără şi un sistem de tuneluri subterane, realizat cu ajutorul firmei Boring Company. Acum Musk a partajat pe reţelele de socializare un clip scurt în care vedem un “lift” special pentru automobile.

Publicitate

Avem şi un clip mai amplu jos care ne arată cum un şofer prins în ambuteiaj ajunge într-o zonă specială a străzii, activează un lift şi… o ia pe dedesubt. O structură de tuneluri şi lifturi va fi construită în primă fază în campusul SpaceX cu ajutorul Boring Company. Săptămâna viitoare ar trebui să fie operaţional sistemul aparent. În clipul de mai jos vedem un Tesla Model S negru, care coboară cu acel lift.

Dedesubt ar trebui să fie transportat pe o platformă, care prinde chiar peste 200 de km/h. Scopul este de a aduce un vehicul din cartierul Westwood din Los Angeles la aeroportul LAX în doar 5-6 minute. E vorba despre un drum de 16 km, care necesită 20, până la 40 de minute, doar că e realizat în câteva minute prin soluţia lui Musk. Genialul sud african a afirmat recent că autorităţile i-au dat undă verde, cel puţin la nivel verbal.

Testing The Boring Company car elevator

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Un sistem Hyperloop de tuneluri ar fi aprobat pentru New York şi Washington deja. Ar fi nevoie totuşi de o duzină sau mai multe lifturi şi zone de intrare/ieşire. În acest ritm metroul şi tramvaiul vor fi concepte ale trecutului în curând.