Primul tunel pentru călătorii rapide realizat de firma lui Elon Musk va fi gata de utilizare în curând

1
1697

Elon Musk e creierul atâtor companii, că aproape le-am pierdut șirul. Printre ele se numără și Boring Company, criticată pentru numele neinspirat, dar nu mai puțin inovatoare din acest motiv. Firma se ocupă cu săpături de tuneluri și o modalitate revoluționară de transport prin acestea. Un prim tunel de acest tip e aproape gata.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Imaginile din acest articol sunt extrase din postările lui Elon pe Twitter, care indică progresul lucrărilor. Se pare că săptămâna viitoare va fi dat în folosință primul tunel, care va conecta sediul companiei SpaceX la o parcare de peste drum. Săpăturile sunt realizate cu o freză specială, cunoscută drept Godot.

Totul se face în perfectă legalitate, iar Musk a cerut deja permisiunea autorităților locale pentru a crea un tunel pietonal de acest tip. Elon vrea ca pe viitor să construiască o rețea vastă de tuneluri sub Los Angeles, folosind un sistem în stil ferry boat ultra rapid, pentru a transporta mașini, biciclete și chiar persoane, evitând traficul. Acel “ferry” va fi mai degrabă un soi de sanie ce va rula la peste 200 de km/h.

Pentru a își pune visul în aplicare, carismaticul CEO Tesla ar trebui să primească aprobări de la primăria L.A. Aparent se înțelege bine cu primarul Eric Garcetti, deci semnele sunt bune. Dacă totul merge bine primele lucrări vor începe la aeroportul internațional local.