Un super yacht nuclear gândit pentru Apocalipsă vrea să fie o arcă a lui Noe pentru miliardari

0
1941

Desprins direct din scrierile lui Jules Verne şi poate şi din filmul 2012, acest “mega yacht” nuclear e gândit pentru a supravieţui Apocalipsei. Miliardarii au tot comandat super yachturi în ultimii ani, cât mai mari, mai securizate şi luxoase. Totuşi au primit o sumedenie de critici pentru amprenta lor mare de carbon. Un yacht uriaş cu heliport, piscine şi mini submarine emite 7000 de tone de CO2 pe an. Există acum şi o alternativă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe glob există 300 de super yacht-uri în acest moment, ceea ce înseamnă 2 milioane de tone de CO2. Asta înseamnă mai mult de emisiile de CO2 pe un an ale unei ţări mici de pe glob sau chiar ale uneia medii. Acum a fost propusă o alternativă, care aduce toţi miliardarii pe un yacht uriaş şi fără emisii de carbon. Noul vas se numeşte Earth 300 are o lungime de 300 de metri, deci aproape dublu faţă de Azzam, cel deţinut de familia regală din Abu Dhabi.

Prima versiune de design este elegantă, dar şi foarte curajoasă. Are o sferă înaltă de 13 etaje, care include 24 de laboratoare ştiinţifice. Ele vor strânge date cu privire la călătoriile navei şi vor veni cu soluţii pentru a stopa criza climatică globală. La bordul yachtului se va afla şi un computer cuantic, conectat la o platformă open source, ce permite comunităţii globale să participe.

Din păcate multe dintre tehnologiile integrate pe conceptul yachtului nu sunt încă disponibile comercial. Computerele cuantice spre exemplu sunt limitate la laboratoarele IBM şi Google. Capacitatea navei este de 425 de persoane şi include 165 de membri ai echipajului, 150 de oameni de ştiinţă, 20 de studenţi, 20 de experţi (economişti, ingineri, artişti, activişti şi politicieni). Vor şi 20 de camere VIP speciale, iar fiecare turist va plăti 1 milion de dolari pentru o cursă.

Proiectul costă 700 de milioane de dolari, iar construcţia ar urma să aibă loc în Germania şi Coreea de Sud. Teoretic se discută iniţial despre combustibili “verzi”, dar pentru început e folosit un reactor nuclear cu Thorium, care nu e încă pus în practică, ci mai degrabă un proiect. Designerul Aaron Olivera, cel din spatele acestui proiect afirmă că ar dori să îi aibă la bord pe Elon Musk, Michelle Obama, Greta Thunberg.