Iată cum arată cel mai nou tramvai românesc, Autentic, testat la Timişoara

0
2035

Au început să se mişte din nou lucrurile în zona vehiculelor de mare tonaj realizate în România şi vorbim aici despre cele pentru transportul în comun. O nouă generaţie de tramvaie a ieşit din producţie de la Astra Vagoane Călători şi mai jos vedeţi imagini şi clipuri video cu aceste modele.

Publicitate

Noile prototipuri pot fi văzute în teste şi circulând pe liniile din Timişoara. Totul se realizează în urma unui contract încheiat cu Regia Autonomă de Transport din oraş. Tramvaiul poartă numele de “Autentic” şi este conceput şi fabricat de către Astra Vagoane Călători. Componentele sunt la rândul lor realizate în România şi avem de-a face aici cu tramvaie modulare, cu podea joasă.

Acestea pot fi unidirecţionale sau bidirecţionale şi vin cu uşi care se deschid pe ambele părţi. Modelul testat la Timişoara are două module şi peste 18 metri în lungime. Preţul practicat pentru un vehicul de genul se învârte în jurul a 1.25 milioane şi 1.4 milioane de euro, sub ce propun firmele rivale. Un avantaj este şi consumul scăzut de energie, doar 1.75, până la 1.8 KW per kilometru.

Modelele de test circulă pe traseul liniei 9, deocamdată fără călători. Judecând după fotografii, interiorul pare să fie unul spaţios şi aerisit, fără spaţiu irosit. Designul exterior este minimalist, cu o cabină de control mult mai puţin protuberantă decât la alte tramvaie. Şi pantograful pare puţin mai discret decât de obicei, deci se merge pe minimalism.

https://www.youtube.com/watch?v=4B0vzSpHwF0 

Sursa foto