Seagate prezintă HDD-uri consumer cu o capacitate de 14 TB; Costă de la 510 dolari în sus

0
1038
Seagate

La început de săptămână cei de la Seagate au anunțat lansarea unor noi HDD-uri consumer, fiind vorba despre modele de 14 TB din seriile BarraCuda Pro, SkyHawk, IronWolf Pro, respectiv IronWolf. Toate aceste dispozitive se bazează pe aceeași platformă care include 8 plăci PMR a câte 1.75 TB.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

HDD-urile de față dispun de o viteză de 7200 RPM, de un cache de 256 MB și promit o viteză de transfer a datelor de 250 MB/s fix ca predecesoarele cu 12 TB. Aflăm și faptul că aceste soluții ar urma să fie eficiente, având un consum energetic de numai 6.9W în modul de operare.

Un aspect important de menționat este că aceste HDD-uri se diferențiază în funcție de aplicațiile pentru care sunt folosite. Astfel modelul BarraCuda Pro este destinat pentru desktop-uri, cel Skyhawk pentru sisteme de supraveghere, iar IronWolf și IronWolf Pro pentru servere NAS.

Aflați că noile HDD-uri se vând de astăzi în SUA la prețuri ce pornesc de la 510 dolari pentru varianta SkyHawk și ajung la 580 dolari pentru BarraCuda Pro, respectiv 600 dolari pentru IronWolf Pro.