Seagate Exos 2X14 este cel mai rapid HDD din lume, livrând o viteză de transfer susținută de 524MB/s

0
962
Seagate

Deși părea că vremea HDD-urilor a apus, iată că în realitate acest segment încă este ținut în viață. Descoperim astăzi faptul că cei de la Seagate au dezvăluit probabil unul dintre cele mai rapide HDD-uri din lume, modelul Exos 2X14 care adoptă tehnologia dual-actuator. Detalii despre acesta avem în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tehnologia multi-actuator Seagate Mach.2 urmărește creșterea vitezelor de transfer date pe care le oferă HDD-urile. Asta se întâmplă fără a sacrifica stocarea. Suntem informați că de regulă HDD-urile tradiționale oferă un singur actuator ce include capete de citire/scriere. În schimb, acest nou model de la Seagate vine cu 2 astfel de unități pentru a dubla vitezele secvențiale și random de citire/scriere.

De asemenea, un alt detaliu aflat este acela că Seagate a lucrat îndeaproape cu Microsoft încă din 2017 la dezvoltarea acestei tehnologii multi-actuator. Noul HDD Mach.2 oferă o viteză de transfer susținută de 524MB/s, fiind astfel mai rapid decât Exos 15E900. Asta înseamnă că avem în cazul de față cel mai rapid HDD din lume.

Exos 2X14 are capacitate de 14 TB dar de fapt avem aici 2x HDD-uri de 7 TB care au fuzionat într-un șasiu sigilat de 3.5inch. Oferă viteză de 7200 RPM, cache multisegmentat de 256MB și interfață SAS 12 GB/s. Consumul este de 7.2W în idle, respectiv 13.5W sub task-uri solicitante. Pentru moment, acest nou HDD de la Seagate este disponibil doar pentru clienții selecționați și nu va sosi prea curând pentru publicul de rând.