Netflix este una dintre cele mai cunoscute platforme pentru filme și seriale, însă ambițiile companiei sunt unele mari și tind spre extinderea în noi direcții. Conform The Information, care citează o sursă “familiarizată cu situația”, compania s-ar putea extinde și în lumea jocurilor video.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Site-ul sugerează că Netflix este în căutarea unui executiv pentru jocurile video și ar fi contactat deja mai mulți dezvoltatori din industrie. Ideea ar fi similară cu Apple Arcade, adică oferirea accesului la mai multe serii de jocuri prin intermediul unui abonament.

Netflix a declarat pentru Polygon faptul că sunt entuziasmați să facă mai multe cu “entertainment-ul interactiv”:

“Membrii noștri apreciază varietatea și calitatea conținutului nostru. De aceea am continuat să extindem producțiile – de la seriale până la documentare, filme, producții locale sau reality show-uri. Ei se bucură și de implicarea mai directă cu poveștile pe care le îndrăgesc – prin intermediul unor show-uri interactive precum <<Bandersnatch și You v. Wild, sau jocuri bazate pe Stranger Things, La Casa de Papel și To All the Boys.”

Nu știm dacă Netflix va reuși să aibă succes în direcția aceasta, mai ales dacă luăm în considerare existența a câtorva platforme precum Google Stadia sau Nvidia GeForce Now. Pe lângă asta, abonamentele de tip Game Pass sunt deja considerate de multe persoane ca fiind “Netflix-ul jocurilor video”.