Smart TV-urile Samsung vor continua să ruleze Tizen OS, chiar dacă smartwatch-urile vor rula Wear OS

0
615
Smart TV-urile Samsung vor continua să ruleze Tizen OS, chiar dacă smartwatch-urile vor rula Wear OS

Samsung și Google au confirmat pe cale oficială că dezvoltă împreună o nouă versiune Wear OS. Acest sistem de operare ar urma să ajungă pe noile smartwatch-uri din seria Galaxy Watch 4. Totuși, mulți utilizatori s-au întrebat dacă compania sud-coreeană va renunța la Tizen OS, inclusiv în cazul televizoarelor sale. Samsung a oferit astăzi un răspuns oficial.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tizen OS este sistemul de operare care rulează pe Smart TV-urile și pe ceasurile inteligente Samsung din generația actuală. Odată cu confirmarea faptului că Wear OS va ajunge pe ceasurile companiei sud-coreene, utilizatorii s-au întrebat dacă nu cumva se pregătește o trecere la Android TV și pentru televizoare. Totuși, reprezentantul de cuvânt a companiei sud-coreene a dezvăluit că “Tizen OS este platforma dedicată Smart TV-urilor și va continua să fie utilizată pe acestea”.

Astfel, parteneriatul dintre Google și Samsung vizează doar OS-ul dedicat smartwatch-urilor, Wear OS. Mai mult, știm destul de sigur că interfața folosită de către companie, chiar și pe smartwatch-uri, va fi în continuare One UI. De asemenea, e oarecum plauzibil ca Samsung să păstreze Tizen OS ca sistem de operare pentru TV-urile sale.

Aflăm că televizoarele Samsung au obținut o cotă de piață de 12,7% (global). Astfel, Tizen OS se dovedește un sistem de operare destul de popular în aria Smart TV-urilor, neexistând plângeri din partea utilizatorilor. Google declară că există 80 de milioane de dispozitive care rulează Android TV la nivel global. Totuși, vânzările Samsung pe aria Smart TV din 2020 s-au ridicat la aproximativ 155 de milioane.

Timp de 15 ani Samsung s-a clasat pe locul 1 în industria Smart TV. Se pare că Tizen OS este unul dintre motivele pentru care compania a avut succes pe această arie. Compania nu dorește deci să renunțe la acest sistem de operare.