Satelitul GeoEye-1 se pregateste sa transmita imagini mai clare prin Google Earth

0
813

Daca va petreceti timpul privind planeta prin intermediul lui Google Earth, atunci ar trebui sa va asteptati sa vedeti lucrurile mai clar, deoarece va fi lansat un nou satelit, GeoEye-1, care va transmite imagini din orbita joasa a Pamantului. Lansarea sa va avea loc in data de 22 august.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest satelit este practic o uriasa camera digitala de rezolutie ultra-inalta cu un telescop atasat si va permite vizualizarea obiectelor, chiar si daca aceastea masoara minim 50 de centimetri. Satelitul ar putea arata si imagini ale obiectelor de pana la 40 de cm, dar Guvernul SUA nu poate permite o asemenea claritate, din motive de securitate.

In aceste conditii, banuim ca GeoEye-1 este capabil de rezolutii si mai surprinzatoare, dar oficial nu avem voie sa stim asta. Un avantaj major al acestui satelit este faptul ca poate poza locatii foarte rapid si la o rezolutie la fel de inalta. Spre exemplu, de-a lungul unei zile GeoEye-1 poate obtine imagini ale unei zone de marimea Texasului.

Desi performantele sale nu se compara cu rezolutia de pana la 15 cm apropiere obtinuta prin Google Earth in campusul Google, noul satelit aduce imbunatatiri fata de tehnologiile actuale.

Sursa