Samsung va depăşi Google şi Amazon cu noul său difuzor inteligent, conform CEO-ului Harman

0
595

Chiar dacă aşteptam ca primul difuzor inteligent Samsung să apară la IFA 2017, se pare că acesta nu a fost gata la timp şi va sosi de abia în 2018. Între timp CEO-ul Harman ne anunţă că noul device va fi superior celor realizate de Google sau Amazon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum probabil ştiţi deja Samsung a finalizat achiziţia Harman în ultimul an, primind acces la tehnologiile auto de infotainment ale companiei, dar şi la cele acustice. Se pare că şefii Samsung şi Harman au participat la o întâlnire cu uşile închise la IFA şi e posibil să fi apărut acolo un prototip al viitorului device în acţiune. Întâlnirea a durat puţin peste jumătate de oră, aparent.

Noul difuzor va paria exclusiv pe AI, în acest caz Bixby, care a debutat în ultimele săptămâni în varianta complet activată la nivel vocal pe telefoanele Galaxy S8 din toată lumea. CEO-ul Harman, Dinesh Paliwal a asigurat că difuzorul Samsung va avea o platformă AI superioară celor pe bază de Amazon Alexa şi Google Assistant, o promisiune cam optimistă având în vedere evoluţia celor două AI-uri în ultimii ani.

Oficialul a mai subliniat că difuzorul va suporta multiple operaţiuni şi controlul electronicelor şi electrocasnicelor din casă, conectându-se şi la terminale mobile. Un ecosistem complet nou a fost citat de aceeaşi sursă, care pare să anunţe o revoluţie la nivel de Smart Home şi Internet of Things. Samsung are proiecte mari şi pentru zona automobilelor inteligente şi interconectate, tot împreună cu Harman.

Dacă îmi permiteţi o predicţie, cred că la MWC 2018 va sosi difuzorul pe care îl tot aşteptăm.