Samsung prezintă un monitor curbat QLED cu port Thunderbolt 3

0
834

Au început prezentările de produse de la CES 2018, chiar mai devreme decât ne aşteptam. Samsung spre exemplu a prezentat un monitor curbat QLED cu diagonală de 34 inch, cunoscut drept CJ791 şi care se remarcă prin conectivitatea avansată.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest produs cu suport Thunderbolt 3 vine ca răspuns la monitoarele Thunderbolt 3 de la LG, anunţate luna trecută. Revenind la monitorul Samsung, acesta este în mod clar unul high end, care propune o rezoluţie de 3440 x 1440 pixeli (UltraWide QHD) cu aspect 21:9. Prin conexiunea Thunderbolt 3 este oferită o viteză de până la 40 Gbps, utilă la conectarea la dockuri, display-uri şi alte periferice.

Evident e un plus şi pentru conectarea la computere şi plăci grafice high end. Interfaţa Thunderbolt 3 are avantajul că permite şi încărcarea de terminale, inclusiv MacBookurile cu porturi USB Type-C compatibile (la 85 Watt), dar şi telefoane şi tablete. E drept că modelul rival de la LG plusează cu o rezoluţie 5K faţă de acest nou venit Samsung, dar QLED-ul cel curbat are alte atuuri.

Printre ele se numără calibrarea culorii la 125% din spectrul sRGB, timpul de răspuns de 4 ms şi curbura 1500R. Avem şi unghiuri de vizualizare ultra wide de 178 de grade. Nu avem preţ încă, dar ştim că vom vedea în acţiune acest display la CES 2018 săptămâna viitoare.