Viitorul Chromebook Samsung, “Nautilus” va avea o cameră profi, cu senzor Sony IMX258

0
713

Samsung pregăteşte un nou Chromebook, care va veni în continuarea modelelor Chromebook Pro şi Chromebook Plus. E cunoscut deocamdată sub numele de cod “Nautilus” şi azi aflăm că va avea o cameră mult peste medie pentru un laptop, dar şi pentru o tabletă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre o cameră cu senzor Sony IMX258, găsit în 2017 pe LG G6 şi Essential Phone. A se remarca şi faptul că acel senzor era inclus de obicei într-un setup dual camera, deci posibil să vedem chiar două camere aici. E bizar să afli că o tabletă sau un laptop vine cu o cameră bună de smartphone, dar având în vedere că Nautilus va fi un detaşabil foarte portabil, totul sună plauzibil.

Noul terminal cu Chrome OS la bord va veni şi cu stylus şi o fantă specială pentru el, iar camera sa va fi capabilă de captură RAW şi filmare. Nautilus a tot scăpat din octombrie până acum, fiind dezvăluit faptul că va sosi cu un procesor Intel Kaby Lake. Nu ştim şi cât RAM va avea, dar aş paria pe 4 GB. Între timp se lucrează şi la Chromebookuri cu procesoare Snapdragon şi nu m-ar mira ca şi Samsung să aibă aşa ceva în pregătire.

CES 2018 e săptămâna viitoare şi acolo am putea vedea o prezentare de laptop de gen. Ideea de a face poze cu un laptop, fie el şi detaşabil nu prea mă încântă totuşi.