Samsung Odyssey Plus este o nouă cască VR cu compatibilitate Steam VR

0
1701

Samsung îşi extinde acoperirea în zona VR cu un headset mai complex decât cele din seria Gear VR care necesitau telefoane pentru a funcţiona. De această dată apare numele Samsung Odyssey+, un headset VR care a fost certificat de FCC, cu compatibilitatea SteamVR la pachet.

Publicitate

Există deja un Samsung Odyssey VR, iar de această dată primim o variantă cu Plus în nume. Odyssey+ poartă numele de cod XE800ZBA şi judecând după schiţe, are o zonă a contactului cu nasul mai mare, o zonă mai largă pentru ochi şi o funcţie anti aburire. Samsung Odyssey+ va oferi suprot SteamVR, pe lângă cel existent Windows Mixed Reality. Asta înseamnă că utilizatorii acestui produs vor consuma conţinuturi VR de pe Steam fără a avea nevoie de Windows ca mijlocitor.

Odyssey+ va folosi panouri AMOLED şi SFS, dar încă nu e foarte clară opţiunea. Samsung anunţa HMD Odyssey VR în octombrie, deci e cazul ca un succesor să fie anunţat în curând. Poate chiar la IFA 2018. Documentele FCC menţionează un câmp de vizualizare de 110 grade şi rezoluţie de 1440 x 1600 pixeli per ochi. Sursele afirmă că că noul produs a scăpat de efectul cel nedorit “screen door”.

Precedentul Samsung Odyssey a costat 499 dolari, iar noul venit ar avea un preţ similar. Ar trebui să aducă două panouri de 3.5 inch, senzor IPD, G Sensor, giroscop şi camera WMR. Are şi HDMI 2.0, USB 3.0 şi Bluetooth, dar şi acustica AKG.

Sursa foto