Samsung confirmă primul terminal – GT-I8805 cu sistemul de operare Tizen

0
530

În ce priveşte sistemul de operare aflat în stadiile finale ale dezvoltării, denumit Tizen şi destinat platformei mobile, Samsung s-au declarat mai mult decât interesaţi de dezvoltarea acestuita, totodată anunţând lansarea unor viitoare terminale bazate pe acesta. Primul pare a fi modelul GT-I8805, confirmat oficial de producător.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

tizen

Sistemul de operare Tizen are ca principali susţinători pe cei de la Intel şi Samsung şi este bazat pe o arhitectură Linux. Acesta se vrea a înlocui alte două platforme mai vechi, anume MeeGo şi Samsung Bada şi este construit pentru a oferi o experienţă consistentă pentru dispozitivele de tip smartphone şi tabletă. Versiunea 2.0 a WebKit-ului, nume de cod Magnolia a fost lansat anul trecut şi de atunci informaţiile despre viitoare dispozitive Tizen au rămas la stadiul de zvon.

Conform celor mai recente informaţii furnizate chiar de producător, Samsung va lansa primul dispozitiv de tip smartphone cu sistemul de operare Tizen OS – GT-I8805. Modelul rulează versiunea 2.1 a SO-ului şi va oferi un ecran de rezoluţie 1280 x 720 HD. În ce priveşte o dată de lansare, se pare că modelul va fi anunţat undeva la jumătatea lunii iulie. Tizen va oferi o interfaţă similară cu cea oferită de sistemul de operare Bada, însă cu multe îmbunătăţiri.