CES 2020: Samsung Ballie este robotul AI companion ce poate deschide jaluzele, aprinde televizorul

0
1405
Ballie

Între televizoare cu rezoluție 8K și avataruri digitale NEON, cei de la Samsung au prezentat și roboți în cadrul CES 2020. Îl avem ca exemplu în cazul de față pe Ballie. Este vorba despre un robot companion în forma unei bile ce se folosește de AI pentru interacțiune și navigare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ballie amintește din start de jucăria robot BB-8 ce era la mare căutare acum câțiva ani prin magazine. Conceptul general este totuși diferit și nu este o jucărie ce-i drept. Conceptul de față este un robot companion creat pentru a oferi atenție personalizată prin interacțiunea cu împrejurimile, persoane, animale și dispozitive conectate.

Ballie

Robotul este menit pentru a realiza task-uri banale prin casă precum pornirea televizorului, a mașinii de spălat sau deschide jaluzelele. Aceste activități ne sunt prezentate și în clipul video de mai jos. Tot aici vedem și cum robotul poate porni aspiratorul atunci când cățelul sau pisica face mizerie prin casă.

Totul se realizează prin intermediul unei camere aflate în zona frontală și grație inteligenței artificiale. Mișcarea se realizează prin intermediul a două semi-sfere pe fiecare parte. Pe lângă ajutorul dat în casă, Ballie poate fi și un asistent fitness aparent. Nu există din păcate detalii despre un posibil debut comercial și rămâne de văzut dacă va funcționa la fel de bine precum în materialul promo.