CES 2020: Mercedes dezvăluie conceptul Vision AVTR, un vehicul al viitorului inspirat de filmul AVATAR

0
3996
Mercedes

Era de așteptat ca în cadrul târgului CES 2020 din Las Vegas să vedem și automobile concept, asta pe lângă tot soiul de electronice. Dorința ni s-a îndeplinit și privim astfel asupra unor modele precum Sony Vision-S sau în cazul de față Mercedes Vision AVTR pe care îl vedeți mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mercedes Vision AVTR

Spre deosebire de conceptul Sony ce previzualiza un vehicul modern cu propulsie electrică, aici vedem o mașină a viitorului. Aceasta a fost dezvoltată alături de James Cameron și echipa din spatele filmului sci-fi Avatar și adoptă elemente caracteristice. Este un vehicul cu adevărat SF și după cum vedeți are 4 locuri.

Mercedes

Avem uși transparente, iar forma generală a automobilului este similară cu cea a unei scoici, design adoptat și de către scaune. Multe muchii rotunjite aici și aflăm că sedanul concept adoptă aparent un “design organic”. Ni se promite o aerodinamică activă, interacțiune cu holograme și propulsie electrică.

Mercedes

Mercedes dezvăluie că acest concept acționează ca un “organism viu” capabil de conectare cu utilizatorii. Le permite totodată să simtă lumea din jurul lor, un exemplu fiind scanarea pulsului la atingerea controllerului central. Există și un ecran uriaș plasat central ce permite călătoria virtuală într-o lume îndepărtată, la fel ca Pandora din Avatar.

Mercedes

La interior avem iluminare și elemente vizuale inspirate de către populația Na’vi din franciza Avatar. Scaunele sunt inspirate din hamacele în care dormeau personajele din Avatar. Multe elemente de la interior sunt create din materiale reciclate. De asemenea nu există volan, ceea ce înseamnă că avem un vehicul autonom.

Mercedes

În spate avem 33 flaps-uri bionice individuale care amintesc de reptile și care se deschid pentru a modifica nivelul de aerodinamică. Mercedes a inclus aici roți sferice pentru manevrabilitate crescută, lumini care pulsează și un motor electric ce dezvoltă 470 cai putere.

Vision AVTR are baterii de 110 kWh bazate pe grafen și autonomia ar ajunge până la 700 kilometri. Acest concept face parte din planul Mercedes-Benz pentru un viitor sustenabil. Este clar faptul că nu vom primi un astfel de vehicul într-un viitor apropiat. Ar putea fi de asemenea un indiciu cu privire la debutul noului film Avatar.