CES 2020: Sony anunță pe neașteptate primul său automobil, conceptul electric Vision-S

0
1723
Vision-S

Târgul de tehnologie CES 2020 din Las Vegas este în plină desfășurare în momentul de față și cu toate că așteptăm doar electronice consumer din parte Sony, iată că japonezii decid să ne surprindă. Compania în cauză tocmai ce a prezentat conceptul de mașină electrică intitulat Vision-S. Mai multe detalii despre acesta avem în rândurile de mai jos!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vehiculul a fost dezvăluit în cadrul evenimentului keynote Sony din cadrul show-ului tech și surprinde prin design și tehnologiile aduse la bord. Chiar dacă încă la stadiul de concept, acesta este primul automobil marca Sony și trebuie spus că japonezilor le-a ieșit foarte bine la prima încercare în acest domeniu.

Vision-S

Vision-S face o impresie plăcută încă de la exterior, optând pentru un design foarte arătos chiar și în ciuda formei generale inspirate de la Tesla Model 3. Avem în cazul de față un sedan compact cu multe linii agresive ale caroseriei ce contribuie la un look spectaculose. Zona frontală este flancată de corpuri de iluminare LED înguste și de o bandă LED ce include la mijloc sigla conceptului.

Vision-S

În spate observăm o abordare similară unde stopurile sunt unite de o bandă LED. La interior avem un ecran panoramic cu rol de dashboard, dar și pentru consum de conținut multimedia. De asemenea, în dreptul fiecărui scaun există un difuzor Sony 360 cu acustică surround.

Potrivit companiei, acest concept include 33 senzori, inclusiv unul CMOS și unul 3D ToF (Time of Flight). Senzorii sunt folosiți pentru detectarea de obiecte și oameni mai precis la interiorul și exteriorul automobilului. Este și un vehicul autonom totodată și folosește sistemul Solid State LiDAR. Acesta din urmă va scana mediul din jurul vehicului pentru a evita ciocnirea și a conduce la o viteză/distanță sigură.

Sony afirmă că acest concept Vision-S poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde. În comparație varianta de top Tesla Model 3 poate atinge această viteză într-un timp de doar 3.4 secunde. Conceptul japonezilor vine cu un motor de 200 kW și oferă 268 cai putere. Nu avem detalii despre planurile Sony de a dezvolta o variantă comercială a acestui vehicul, dar conceptul ne dă speranțe.

Așteptăm acum și răspunsul Apple!