S-a întors Game Boy-ul de pe vremuri! Costă 200 de dolari şi vine în 2020: Analogue Pocket

0
1481

Mai ţine cineva minte Game Boy-ul? Prima consolă portabilă cu succes răsunător va fi mereu un reper în lumea gaming-ului şi revine în 2020, sub forma lui Analogue Pocket. Costă 200 de dolari, se lansează în 2020 şi o detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu ştiu în ce măsură Nintendo îşi va da binecuvântarea aici, dar în fine. O companie din Seattle cu numele de “Analogue” a creat o consolă numită Pocket, care promite grafică de înaltă definiţie într-un format familiar. Avem un pad direcţional, 4 butoane de acţiune şi clasicele “casete” cu jocuri. Suportă casete de Game Boy, Game Boy Color şi Game Boy Advance.

Cine are şi un adaptor special poate conecta şi casete de Game Gear, Neo Geo Pocket Color şi chiar Atari Lynx. Dotările nu sună rău, cu difuzoare stereo, jack de căşti şi încărcare via USB-C. Practic băieţii au luat câteva cipuri şi componente, un pseudo UI creat de dezvoltatori şi un reader special pentru casetele acelea şi au creat consola.

Analogue Pocket ar urma să primească şi un soi de Dock special, care va include HDMI şi va scoate imaginea pe un ecran mare. 2780 de jocuri de Game Boy sunt suportate şi mă întreb de unde mai facem rost de casete… Poate de la colecţionari? Pocket vine la pachet şi cu un dev kit, prin care dezvoltatorii îşi vor putea porta jocurile pe dispozitiv. La bord se află un ecran LCD de 3.5 inch cu rezoluţie de 1600 x 1440 pixeli.

Personal cred că e doar un proiect de crowdfunding care încă nu are pagina sus pe Indiegogo sau Kickstarter şi cred că îl va săpa Nintendo până la faliment… sau îl va cumpăra.