Google a prezentat Nest WiFi, un sistem mesh care îmbunătăţeşte acoperirea WiFi în casă, are Google Assistant

1
3369

Google a prezentat în cadrul evenimentului de lansare al lui Pixel 4 şi un laptop, o boxă inteligentă, dar şi un sistem mesh WiFi. Şi acesta din urmă include brandingul Nest, care se va aplica produselor numite Google Home la un moment. Avem de-a face acum cu un Home WiFi System branduit Nest care aduce un upgrade de viteză de transfer, acoperire şi are marele plus al integrării Google Assistant.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nest WiFi este de fapt un combo de două produse: avem un router WiFi Nest care se conectează direct la modemul tău, dar şi un Nest WiFi point, care îţi extinde acoperirea. Google promite o dublare a vitezei predecesorului şi până la 25% creşte în acoperire faţă de generaţia trecută. Nest WiFi Point include şi un difuzor, cu suport Google Assistant. Într-un fel devine o mini boxă Nest.

Designul aminteşte clar de boxele inteligente Google, dar şi de un Apple Homepod puţin. Îmi place faptul că se aprinde în zona de jos şi nu de sus ca boxele Google Home. Vine în 3 culori: Snow, Sand şi Mist. Nest WiFi aduce conectivitate locală şi îmbunătăţeşte comunicarea între dispozitivele smart home şi scoate din ecuaţie şi necesitatea unui hub.

Google oferă şi funcţionalitate Thread (va sosi în următoarele luni), care securizează ceva mai bine conexiunile. Asta în special când vine vorba despre terminale smart home că senzori de mişcare şi uşi, sau încuietori şi camere de securitate. Nest WiFi vine în 8 ţări în acest an şi va ajunge internaţional la anul. Costă 269 de dolari dacă vreţi router-ul şi point-ul sau 349 dolari dacă vreţi un router şi două point-uri.