Rusia prezintă un costum militar în stil Stormtrooper; Iată ce dotări are!

0
3457

Nu trece o săptămâna fără că rușii să etaleze o nouă armă sau tehnologie folosită pentru conflicte. Azi am descoperit spre exemplu un costum militar care l-ar face pe G. I. Joe gelos. Iar designul amintește de un Stormtrooper.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Oamenii de știință ruși din domeniul militar au creat acest costum, care amintește de un Shadow Stormtrooper Imperial, cum am văzut în Star Wars VII. Costumul este în fază de prototip și a fost prezentat în ultimele zile la Moscova, fiind creat de către Institutul de Construcție a Mașinăriilor de Înaltă Precizie.

Avem de-a face cu un echipament protejat contra apei și flăcărilor, cu o cască ce include un heads up display. În plus, un sistem de filtrare a aerului a fost inclus aici, plus un computer portabil și o baterie externă. Toate sunt atașate unui exo schelet din titaniu, care distribuie greutatea în mod ideal, astfel încât soldatul să nu aiba prea mult de transportat.

Una dintre cele mai interesante dotări este faptul că cizmele pe care le include costumul integrează detectoare de mine antipersoană. Echipamentul va fi finalizat în următorii ani, devenind o armură veritabilă high tech pentru combatanți. Din păcate nu avem informații și despre gradul de blindare al acestui costum și rezistența la gloanțe sau suflul unei explozii.