Revin aparatele foto sovietice Zenit, sub umbrela companiei Leica

0
1704
KMZ Zenit (c)

Cine este fotograf pasionat şi a prins anii ’70 şi ’80 în România şi ţările învecinate este familiarizat cu aparatele foto sovietice Zenit. Create de către Krasnogorsky Zavod, aparatele erau o clonă de produse Nikon şi Leica, dar ruşii le apreciau mult. Zenit-urile nu s-au mai produs din 2005, dar Europa de Est continuă să le adore. Acum aflăm că revine brandul, sub tutela celor de la Leica.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Zenit revine printr-un parteneriat cu Leica, iar noul model este cunoscut ca Zenit M. Este bazat pe platforma Leica M Type 240, care a fost modificată încât să arate şi să funcţioneze ca un model Zenit clasic. Vine cu un obiectiv Zenitar 35 mm F/1.0 produs în întregime în Rusia. Ştie şi Bokeh şi efecte soft focus, fără procesare digitală.

Platforma Leica M oferă un senzor CMOS full frame de 24 megapixeli şi integrează un ecran LCD de 3 inch. Ştie captură video Full HD, are focalizare live view şi viewfinder de 0.68x. Zenit M oferă captură continuă la 3 FPS şi suportă ISO 6400. Va fi disponibil până la final de an în SUA, Europa şi Rusia. Nu avem încă un preţ clar, dar speculaţiile vorbesc despre 5000, până la 7000 de dolari.

Avem şi o baterie de 1800 mAh, iar designul este inspirat de camerele Zorki din Uniunea Sovietică, la rândul lor inspirate de cele Leica. Publicul ţinta este cel al nostalgicilor şi fotografilor amatori. Zenit-urile erau modele de format mic, cu un singur obiectiv şi au fost printre primele modele mirrorless din lume. Au fost produse la uzina mecanică din Krasnogorsk între 1952 şi 1956.