Retrospectivă IFA 2018: Sony anunţă cele mai mici camere foto de călătorie, modele Cyber-shot cu zoom mare, filmare 4K

0
847

Una dintre cele mai apreciate game de produse de la Sony în zona foto este cu siguranţă cea Cyber-Shot, care include mai nou încă două aparate foto prezentate la IFA 2018. Noile modele sunt camere compacte de călătorie, cu zoom mare şi procesor de imagine superior. E vorba despre DSC-HX99 şi DSC-HX95, detaliate mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sunt produse destinate celor care călătoresc mult şi sunt mereu în mişcare. Ca atare sunt uşor de transportat şi integrate în cele mai mici carcase din lume. Oferă zoom versatil, de la 24 de mm până la o deschidere mai mare, telephoto de 720 mm. Pot filma 4K şi au un procesor nou de imagine BIONZ X, care împreună cu noul circuit primar LSI oferă o viteză crescută de fotografiere în rafală.

Pot ajunge la captura la 10 cadre pe secundă şi buffer de până la 155 imagini. Viteza de autofocalizare este crescută, de 0.09 secunde şi mai primim funcţii precum Eye AF, fotografiere în formatul RAW, focalizare prin atingere/declanşare prin atingere şi adunarea informaţiilor despre locaţie via Bluetooth. Obiectivele Zeiss Vario-Sonnar T de 24-720 mm sunt arma secretă a camerelor, oferind High Magnification Zoom şi lentile de calitate.

Stabilizarea imaginii se face prin mecanismul Optical SteadyShot, care va scapă de blur-ul de la mişcarea aparatului, care apare când ţii camera în mână şi fotografiezi, mai ales cu zoom. Ecranul LCD de la bord poate fi înclinat la 180 de grade şi permite o încadrare mai uşoară pentru selfie-uri şi fotografii de grup. Gripul cel nou oferă o prindere mai fermă şi stabilitate la fotografiere.

HX99 va costa 520 de euro, iar HX95 500 de euro. Sosesc în octombrie 2018.