Retrospectivă IFA 2018: Samsung prezintă televizorul QLED 8K, The Wall, soundbar-uri premium şi maşina de spălat Quick Drive

0
1127

Samsung a fost una dintre primele companii care au deschis balul de la IFA 2018, prezentând o sumedenie de produse interesante la Berlin. Printre acestea s-au numărat soundbar-uri, maşini de spălat, dar şi un televizor QLED 8K. Le detaliem pe scurt mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung a avut o conferinţă la IFA, în cadrul căreia a vorbit despre viitorul produselor sale, dar şi despre servicii de generaţie nouă, axate pe 5G, AI şi Internet of Things. Pregătesc un portofoliu larg de televizoare, ecrane, produse audio, electronice şi electrocasnice. Vedeta standului Samsung a fost televizorul Q900R, un model QLED 8K, care include funcţie de 8K AI Upscaling.

Va sosi în 4 variante, cu dimensiuni generoase, de la 65 inch la 75 de inch, 82 de inch şi 85 inch. Oferă rezoluţie Real 8K, Q HDR 8K şi Procesor Quantum 8K, dar şi luminozitate de până la 4000 de nits.

A fost prezentat şi The Wall, un ecran de nouă generaţie cu micro LED-uri, tehnologia viitorului, care are avantajul consumului redus şi clarităţii sporite. Tehnologia de afişare este una cu auto emitere şi design modular. The Wall este personalizabil şi oferă utilizatorilor posibilităţi multiple de integrare în spaţiul personal.

Samsung a prezentat şi un model de 49 de inch The Frame, care oferă acces facil la opere de artă afişate pe ecran, precum unele tablouri. Pe partea de acustică, am luat contact cu noile soundbar-uri HW-N950 şi HW-N850, realizate împreună cu Harman Kardon. Ambele au suport Dolby Atmos şi DTS:X.

În ce priveşte zona de electrocasnice, am făcut cunoştiinţă cu Family Hub, frigider cu opţiuni de conectare şi interconectare, inclusiv la echipamente terţe. Suportă Bixby şi Voice ID, permiţând utilizatorului să primească informaţii personalizate, să îşi planifice mese şi să aibă parte de recomandări de reţete. Dual Cook Flex este un cuptor nou, ce vine cu o uşă flexibilă şi funcţie duală de gătit, oferind şi un ghid cu privire la ce cuptor să fie folosit pe baza ingredientelor şi a felului în care ele pot fi gatite.

Am văzut şi maşina de spălat de generaţie nouă Quick Drive, care poate spăla hainele în jumătate din timpul necesar altor maşini, fără a compromite performanţa de spălare. Există şi un sistem bazat pe AI numit Q-rator, care permite o îngrijire a spălării, iar Laundry Plannerul vă permite să faceţi un program pentru spălare.

Tot la IFA 2018 au fost prezentate atât phabletul Galaxy Note9, lansat luna trecută, dar şi noul Galaxy Watch, care combină designul de ceas tradiţional cu funcţii inteligente şi o autonomie de până la 80 de ore.