Qualcomm Snapdragon XR1 este un cipset dedicat pentru dispozitive VR și AR; Oferă suport video 4K

0
823
Snapdragon XR1

Astăzi cei de la Qualcomm au anunțat lansarea procesorului Snapdragon XR1, fiind vorba despre primul cipset dedicat pentru platforma de Extender Reality (XR). Aceasta este specil optimizată pentru experiențe de realitate virtuală și realitate augumentată, la mijloc fiind implicată și inteligența artificială.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Procesorul ar oferi o mai bună interacțiune, un consum redus de energie, dar și o eficiență termică sporită. Aflăm că platforma Snapdragon XR1 integrează o unitate centrală de procesare multi-core ARM, un procesor vector, un GPU și motorul Qualcomm AI.

Se mai aduce și tehnologia de machine learning, un kit de dezvoltare SDK Snapdragon XR și un serviciu avansat software de securitate. Grație motorului AI, acest procesor suportă o rezoluție video 4K Ultra HD și un framerate de 60fps pentru aplicațiile ce țin de zona VR.

Avem și un procesor de imagine Qualcomm Spectra, suport dual-display, OpenGL, OpenCL și Vulkan. Mai aflăm că platforma oferă și suport pentru Qualcomm Technologies 3D Audio Suite, Qualcomm Aqstic Audio Technologies și Qualcomm aptX Audio. Printre partenerii care vor lansa headset-uri VR/AR se numără Meta, VIVE, Vuvix și Picoare.