ASUS ScreenPad ar putea fi un soi de Apple touch bar extern pentru viitoare laptopuri

0
851

Exact când credeam că le-am văzut pe toate vine ASUS cu ceva nou şi inedit: e vorba despre ASUS ScreenPad, care se vrea a fi un accesoriu sau o aplicaţie care să rivalizeze cu MacBook-urile cu Touch Bar. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce ştim sigur? Ca un blog italian a scăpat toate aceste imagini şi că produsul ar sosi la Computex 2018. Ştim şi că se numeşte ASUS ScreenPad şi ar putea fi un accesoriu/periferic care va funcţiona în tandem cu un laptop, oferind o extra zonă touch de control, care se adaptează la diferite aplicaţii. Sau ar putea fi doar extinderea funcţionalităţii unui touchpad de laptop deja existent.

Există şi teoria că ASUS va lansa un laptop cu o astfel de bară touch integrată sau chiar cu o tastatură touch completă. În mod inedit avem şi cerinţele pentru ca un astfel de sistem să funcţioneze: o placă grafică NVIDIA GTX 970, anumite cipuri Toshiba şi un notebook ASUS cu un touchpad de înaltă precizie. Asta sună a cerinţă pentru un accesoriu add on.

Ideea de second screen pentru un terminal cu Windows 10 e binevenită, mai ales că nu prea am văzut aşa ceva în ultimii ani, deşi laptopurile şi convertibilele au tot evoluat. Pe acel afişaj extra am putea vedea shortcuturi adaptabile la aplicaţii, afişând controale de playback media, Spotify, app launcher şi calculatorul spre exemplu. Aflăm mai multe la Computex peste câteva zile.