Qualcomm anunţă noi procesoare destinate difuzoarelor smart, cu performanţă superioară în recunoaşterea vocală

0
1088

Ascensiunea difuzoarelor smart continuă şi pe măsură ce acestea devin tot mai populare, asta stârneşte şi interesul unor companii care nu operează neapărat în această zonă de produs. Includem aici şi parteneri hardware, iar azi spre exemplu Qualcomm anunţă noi chipuri pentru acest tip de gadgeturi.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba mai degrabă despre o platformă de referinţă pentru dispozitive de gen, din zona “smart audio”. Sistemul include microfoane, difuzor, tehnologie de recunoaştere vocală, toate puse la dispoziţia OEM-urilor care pot crea propriile produse fără să pornească de la zero. Din start platforma vine cu suport pentru Amazon Alexa şi Google Assistant, care vor putea fi adăugate fără probleme.

Qualcomm a prezentat în cadrul acesei platforme noul amplificator audio DDFA şi un audio development kit (ADK), care va ajuta companiile să producă difuzoare Bluetooth, căşti şi alte accesorii de gen. Scopul este de a realiza căşti sau difuzoare smart fără a creşte timpul sau costul de integrare. Toate noutăţile se bazează pe Linux şi Android Things, oferind acces la tehnologia multi microphone, beamforming sau anulare a ecoului.

Sistemele rezultate răspund la “OK Google” şi vin cu suport WiFi şi Bluetooth de generaţie nouă, FLAC, MP3 şi OggVorbis. Majoritatea difuzoarelor de generaţie nouă se pot folosi în tandem, datorită tehnologiei Qualcomm AllPlay. În acest moment nu există prea multe difuzoare cu suport AllPlay, ele venind de la Hitachi, Panasonic şi Monster deocamdată. Chipurile cele noi ale americanilor soseşte în trimestrul 3 al acestui an.

Aşteptaţi-vă să vedeţi tot mai multe difuzoare smart pe final de an deci.