Produsele din gama Samsung Neo QLED sunt primele televizoare care primesc certificarea „Spatial Sound Optimization”, de la VDE

0
750
Samsung Neo QLED
Produsele din gama Samsung Neo QLED sunt primele televizoare care primesc certificarea „Spatial Sound Optimization”, de la VDE

Pe lângă faptul că Samsung a prezentat noile smart TV-uri The Frame (2021) astăzi, compania marchează și o premieră. Producătorul sud-coreean a anunțat că produsele sale din gama Samsung Neo QLED au devenit primele televizoare din lume care primesc certificarea de optimizare spațială a sunetului din partea Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). 

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung a încercat să optimizeze sunetul indiferent de camera unde este plasat televizorul. Astfel, a luat naștere caracteristica numită SpaceFit Sound, disponibilă pe televizoarele Neo QLED ale companiei. Dispozitivele pot astfel să ofere o experiență sonoră implecabilă, indiferent dacă acestea se află în camera de zi, dormitor sau pe terasă.

Certificarea VDE pentru optimizarea spațială a sunetului se acordă doar produselor care oferă o experiență sonoră constistentă, indiferent de mediul înconjurător.

Cum funcționează tehnologia?

Probabil vă întrebați cum a reușit Samsung să implementeze funcția SpaceFit Sound. Ei bine, smart TV-urile sunt prevăzute cu microfoane care permit recunoaștere mediului înconjurător. Acestea detectează perdele, covoare și pereți care ar putea afecta sunetul emis. De exemplu, dacă televizorul recunoaște absorbția sunetului ,de joasă și înaltă frecvență, de către covorul din sufragerie, acesta își calibrează sunetul difuzat prin creșterea acestor frecvențe sonore.

Totodată, când televizorul este așezat aproape de perete, basul poate fi distorionat din cauza spațiului limitat. SpaceFit Sound identifică acest lucru, întârind emisia basului pentru a oferi un sunet mai clar. Iar pe măsură ce mai mulți utilizatori caută să-și personalizeze spațiul în funcție de propriul stil de viață, televizoarele au ajuns să fie plasate și în camerele de lucru și chiar bucătării. În acest caz distorsionarea audio este mai sesisabilă în cazul TV-urilor convenționale. Totuși, opțiunea SpaceFit Sound vine în ajutorul utilizatorilor cu televizoare Neo QLED.

Younghun Choi, EVP și șeful echipei de cercetare și dezvoltare a afacerilor vizuale de afișare la Samsung Electronics, a declarat:

„SpaceFit Sound optimizează sunetul conținutui urmărit prin analiza mediului înconjurător al utilizatorului. Ceea ce ne dorim este ca utilizatorii noștri să se bucure de propriul televizor la capacitate maximă”

Anterior utilizatorii erau nevoiți să configureze manual opțiunea. Totuși, noile TV-uri recunosc automat mediul în care sunt amplasate, nefiind nevoie de configurări suplimentare.

Preț și disponibilitate Samsung Neo QLED în România

Televizoarele Samsung Neo QLED sunt deja disponibile și în România. În funcție de diagonală, prețurile încep de la 7699 lei.

  • Samsung 50QN90A, 138 cm, 4K UHD, Neo QLED – 7699 lei
  • Samsung 65QN85A, 163 cm, 4K UHD, Neo QLED – 8998 lei
  • Samsung 75QN85A, 189 cm, 4K UHD, Neo QLED – 16.287 lei
  • Samsung 85QN85A, 214 cm, 4K UHD, Neo QLED – 21.499 lei