Producția lui Tesla Model 3 pornește vineri, conform lui Elon Musk

1
1140

Cei de la Tesla adoră termenele limită, mai ales când termină taskuri înainte ca ele să expire. De această dată aflăm că Tesla Model 3 va începe producția vineri, 7 iulie, cu 2 săptămâni înainte de perioada când era programat acest lucru. Confirmarea a venit de la Elon Musk.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Peste 400.000 de persoane au rezervat un Model 3, în condițiile în care automobilul de 30.000 de dolari a fost anunțat în primăvara anului trecut. Acum aflăm că vehiculul a trecut toate certificările și procesele de reglementare, iar acum e momentul pentru producție. E foarte posibil ca un prim vehicul inaugural să iasă din linia de producție chiar în această zi de vineri, modelul fiind probabil sărbătorit cu șampanie.

Comenzile de componente sunt suficiențe cât pentru a produce 1000 de unități pe săptămână, iar apoi se va trece la 5000 de unități pe săptămână până la final de an. Tesla Model 3 este asamblat la fabrica Tesla din Fremont. Totuși componente precum celulele de baterie și unitățile principale ale sistemului de navigare sunt realizate la întreprinderea Tesla Gigafactory 1.

Primii care vor primi unități Model 3 sunt angajații Tesla și apoi posesorii de modele Tesla mai vechi din California. Un eveniment special de lansare e plănuit pentru 28 iulie și atunci vom afla mai multe detalii. Pentru început clienții vor fi limitați cu privire la personalizarea mașinilor lor, putând selecta doar culoarea și tipul de roți.