Lansarea rachetei chineze Long March-5 Y2 eșuează; aceasta era una dintre cele mai puternice rachete din lume

0
1428
Long March-5 Y2

La un an de la lansarea cu succes a rachetei Long March-5 Y, China și-a încercat încă o dată norocul prin planul de a trimite în spațiu o nouă rachetă. Modelul numit Long March-5 Y2 nu și-a atins obiectivul din păcate, asta din cauza unei anomalii descoperite în timpul zborului.

Publicitate

Aceasta era aparent cea mai puternică rachetă din lume și eșuarea lansării reprezintă o lovitură serioasă dată programului spațial al Chinei. Aflăm că racheta cântărea 879 tone, fiind astfel capabilă de ridicarea unei greutăți de 25 tone pe orbita terestră sau a unui satelit de comunicare de 14 tone.

Long March-5 Y2

Suntem informați că racheta Long March-5 Y2 a fost lansată ieri din cadrul stației spațiale Wenchang Space Launch Center din Hainan, India la ora locală 5 PM și că aceasta ar fi trebuit să ducă satelitul experimental de comunicare Shijian-18 în spațiu și să realizeze pregătirile necesare pentru următoarea misiune a Chinei pe lună.

Long March-5 Y2

Racheta urma să ajungă pe platforma de sateliți numită Dongfanghong-5 (DFH-5), lucru care din păcate nu s-a mai întâmplat. Erau plănuite și diferite experimente legate de comunicarea pe bază de sateliți, sisteme de propulsie electrice Hull, dar și testarea altor tehnologii.