Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume va face parte din primul zbor suborbital cu echipaj uman al Blue Origin; Lansarea are loc azi la ora 16:00

0
1377
Blue Origin

Această zi de 20 iulie marchează primul zbor suborbital pentru compania lui Jeff Bezos, Blue Origin. Așa cum vă informam și noi anterior, un prim zbor de test a fost realizat în luna mai iar acum avem the real deal. Cel mai bogat om din lume și fondatorul Amazon va păși astăzi la bordul navetei New Shepard cu destinația spațiul suborbital.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Alături de Jeff Bezos se vor afla și Wally Funk (fost aviator american în vârstă de 82 ani), fratele său și un student de 18 ani. Se bifează și câteva recorduri aici, Wally Funk devenind cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiul suborbital. Pe de altă parte, Oliver Daemen (18 ani) devine cea mai tânără persoană ajunsă în spațiul suborbital.

Blue Origin

Suntem informați că lansarea capsulei New Shepard va vea loc de pe platforma Blue Origin din Texas. Acest zbor suborbital presupune atingerea distanței de 106 km deasupra Pământului și revenirea la sor după doar 11 minute. Încetinirea capsulei la coborâre va fi ajutată de un sistem de parașute și aflăm că racheta New Shepard are cele mai mari ferestre care au fost duse până acum în spațiu.

Live lansare zbor suborbital la ora 16:00, 20 iulie:

Miliardardul Bezos se va bucura de o priveliște pe măsură și acesta este un prim pas în evoluția turismului spațial. Există și o coincidență fericită aici, aceea că zborul de azi are loc fix în ziua aniversării a 52 de ani de la sosirea primului echipaj uman pe lună, fiind vorba despre misiunea Apollo 11.

Această piață a turismului spațial începe să prindă contur, pe lista companiilor fiind aflate și SpaceX deținută de Elon Musk. De asemenea, avem și compania Virgin Galactic. Această din urmă firmă a avut un zbor suborbital cu echipaj uman cu doar 9 zile în urmă. Zborul Blue Origin de azi va putea fi urmărit de aici.