Primul automobil Tesla Model 3 tocmai a ieşit din producţie; Elon Musk e primul posesor

1
1189

informam cu câteva zile în urmă că Tesla Model 3 e gata să intre în producţie şi că am putea vedea primul model ieşit din fabrică la finalul acestei săptămâni. Acest lucru s-a şi întâmplat, iar primul exemplar şi-a făcut debutul glorios şi poate fi admirat mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Evident îi aparţine CEO-ului Tesla, Elon Musk, care numeşte maşina “production unit 1”. Vă reamintesc că Model 3 a fost prezentat oficial la finalul lunii martie în 2016, drept cea mai accesibilă maşină Tesla. Este un vehicul mai mic decât Model S şi costă 35.000 de dolari. Atinge 100 km/h în sub 6 secunde şi are o autonomie de 321 km cu o singură încărcare electrică.

Hype-ul în jurul maşinii a fost atât de mare, încât 400.000 de persoane şi-au rezervat o unitate, plătind 1000 de dolari pentru rezervare. Şi reţineţi că acele rezervări au venit în condiţiile în care nu se cunoştea un deadline clar al primelor livrări. Tesla are ca ţintă un ritm de producţie de 20.000 de automobile până la finalul acestui an.

Primii 30 de posesori Model 3 îşi vor primi maşinile în cadrul unei ceremonii organizate în Fremont, California în această lună. Evident e vorba despre celebrităţi, vedete tech şi din alte domenii. Cât despre prima unitate, evident aparţine lui Elon Musk, aparent ca un cadou din partea lui Ira Ehrenpreis, cel care îşi rezervase primul model. Ira şi-a cedat dreptul primului servit pentru Elon, care a împlinit 46 de ani recent.

În orice caz viitorii posesori de Model 3 mai au mult de aşteptat până să le vină livrările, în condiţiile în care Tesla a produs doar 125.000 de maşini în toată istoria sa de 9 ani. Deschiderea lui Gigafactory va conta mult, dar vine de abia în 2020.