Dacia anunță planurile de lansare a unor vehicule electrice!

0
1779
Dacia

De curând aflam faptul că Franța va lua măsuri drastice în lupta contra poluării, urmând ca până în 2040 să interzică complet vânzările de automobile ce folosesc carburanți clasici precum benzina și motorina. Se dorește electrificarea completă și branduri precum Renault, Peugeot și Citroen, ba chiar și Dacia sunt capabile să aducă un modele electrice pe piață.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vestea inedită pe care o aflăm astăzi este aceea că și Dacia pregătește vehicule electrice, informația fiind dezvăluită de către Hakim Boutehra, director comercial al grupului Renault România. El declară că întreaga industrie se pregătește pentru trecerea la propulsii electrice și că Dacia va fi parte a acestei transformări pe viitor.

Deși nu avem informații cu privire la anul în care Dacia ar urma să lanseze pe piața locală un asemenea automobil, Hakim ne spune că și în cazul acestor automobile se încearcă păstrarea ADN-ului brandului, acela de a aduce la vânzare modele accesibile. Cât despre situația actuală, se pare că doar 1% din mașinile ce rulează în România sunt modele electrice sau hibrid.

Cei interesați de achiziția unui model electric pot beneficia de ajutor din partea statului în valoare de 10.000 euro, iar la casarea unui automobil vechi se va mai oferi 6.500 lei. În acest moment problema este aceea că prețul unei mașini electrice este cam piperat, exemplu fiind Renault Zoe care costă 31.000 euro în varianta de bază.

Poate că Dacia va acoperi și acest segment al vehiculelor electrice accesibile care cu siguranță vor cuceri și publicul internațional.