Primii astronauti chinezi care au iesit in spatiu, primiti ca niste eroi

0
451

Cei 3 astronauti chinezi care au calatorit in spatiu in acest weekend, cu scopul de a face prima iesire in cosmos a unui astronaut de origine chineza au revenit pe Pamant. Ei avut de infruntat o calatorie de 68 de ore pentru a demonstra puterea tehnologica a Chinei. Nava lor, cu numele de Shenzhou a inceput coborarea ieri cu ajutorul parasutelor, pana in zona Mongoliei.

Publicitate

Doctorii au deschis capsula cu rapiditate pentru a verifica daca astronautii s-au reobisnuit cu gravitatia, dupa cum ne informeaza Reuters. Zhai Zhigang, astronautul care a iesit in spatiu a pasit primul afara din capsula, fiind intampinat cu flori si ovatii.

Prin intermediul acestui “space walk”, China face acum parte dintr-o elita formata din 3 tari cu reusite similare. Costumul lui Zhai a costat 4.4 milioane de dolari, dar acesta este doar inceputul, totusi, de vreme ce chinezii planuiesc construirea unei statii spatiale proprii. Mai exista o latura a acestei iesiri in spatiu: distragerea atentiei populatiei de la scandalul laptelui toxic care a otravit mii de copii, defaimand inca o data brandul “made in China”.

Sursa