Primele capturi de ecran din sistemul de operare Huawei (Ark OS/Hongmeng) apar într-un brevet

0
846

S-a vorbit mult în ultimele 2 săptămâni despre înlocuitorul lui Android pe care Huawei l-ar pregăti de ceva vreme. Întâi a circulat numele Hongmeng OS şi apoi Huawei a înregistrat denumirea “Ark OS”. Acum apar şi primele capturi de ecran dintr-un brevet, asociate acestui OS nou.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Huawei are până pe 19 august să ajungă la o înţelegere cu SUA şi Google, sau să ofere propria platforma pe sutele de milioane de telefoane pe care le-a lansat. Huawei are deja brevete în Europa pentru produse software numite “Ark OS”, “Huawei Ark OS” şi “Huawei Ark”. Huawei era pregătită încă din martie cu interfaţa, screenshoturile pe care le vedeţi în acest articol fiind preluate dintr-un brevet înregistrat în Germania în acea lună.

Ceea ce vedem aici nu este EMUI cel folosit pe Android, deşi vedem aplicaţii Android pe ecran. Totul pare minimalist, simplu, aerisit, curat până la absurd, chiar rudimentar. Mă duce cu gândul la Tizen, sau la un TouchWiz sau Samsung Experience mai vechi. Albastrul folosit aici e foarte intens. Una dintre capturi menţionează “Android Green Alliance”, un grup compus din Huawei şi companii uriaşe din China ca Alibaba şi Tencent.

Această alianţă a fost creată pentru a dezvolta standarde de calitate şi design de aplicaţii Android. E prea devreme să judecăm interfaţa, dar pare clar că mai e de lucru şi similarităţile cu Android sunt inevitabile.