NASA a selectat 3 companii să îi producă vehicule speciale de aselenizare

1
1151

NASA are de gând să revină în următoarea jumătate de deceniu pe Lună, dacă totul merge bine, iar administraţia Trump a investit mult în asta. Acum aflăm că NASA va colabora cu 3 companii diferite, care îi vor realiza vehicule speciale de aselenizare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Va rezulta un trio de misiuni fără echipaj, care vor culmina apoi cu revenirea astronauţilor pe suprafaţa lunară. Într-o postare nouă pe blog, NASA a anunţat cele 3 companii, care vor produce landerele: Astrobotic, Intuitive Machines şi Orbit Beyond.

Iată cum arată contractele celor 3 firme:

  • Astrobotic: firmă din Pittsburgh, care a primit 79.5 milioane de dolari şi va duce până la 14 încărcături la Lacus Mortis, un crater de pe partea luminată a Lunii. Misiunea va avea loc până în iulie 2021
  • Intuitive Machines: firmă din Houston, care a primit 77 de milioane de dolari. A propus să ducă până la 5 încărcături la Oceanus Procellarum, o zonă întunecată şi misterioasă a Lunii. Ar trebui să ajungă acolo până în iulie 2021.
  • Orbit Beyond of Edison: firmă din New Jersey, care a primit 97 de milioane de dolari pentru a duce 4 încărcături pe Mare Imbrium, o „câmpie de lavă” dintr-un crater al lunii. Aceasta va fi prima misiune, gata până în septembrie 2020.

Acestea sunt doar începutul unor parteneriate comerciale, care vor duce la rezolvarea misterelor Lunii şi vor pune bazele misiunilor cu echipaj. Trebuie totuşi un buget uriaş pentru misiunea din 2024 de a aduce omul pe Lună, dar suma nu e gata încă. Apropo în cazul în care va intrigă imaginile din acest articol, ele reprezintă propunerile de vehicule ale celor 3 companii de mai sus.