Prezentare Rowenta X-Plorer S95 Total Care: Aspirator robot cu mop, pentru o curățenie lună în toată casa

0
1303
Rowenta

Tehnologia a ajuns și în zona electrocasnicelor de câțiva ani buni, iar zona aspiratoarelor a cunoscut cele mai mari upgrade-uri. De la modelele clasice, greoaie și cu sac, am ajuns la variante verticale fără fir. Avem și aspiratoare robot gata pregătite să facă lună toată casa. Aspiratoarele au făcut cale lungă de la primul model inventat în 1860 de către Daniel Hess. Iar acum ne putem lua variante robotizate care se plimbă prin casă și fac curat cât noi urmărim serialul preferat. Printre brandurile care au în portofoliu asemenea aspiratoare se numără și Rowenta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această companie a adus recent pe piață modelul X-Plorer S95 Total Care. pe care am avut ocazia să îl testez. Din articolul de față veți afla la ce să vă așteptați dacă îl veți alege și descoperi impresiile formate despre dispozitiv. Vă ofer și detalii despre punctele sale forte iar la final vă dezvălui și prețul.

Prezentare video Rowenta X-Plorer S95 Total Care

Unboxing și design Rowenta X-Plorer S95 Total Care

În cutia lui Rowenta X-Plorer S95 Total Care vei găsi în primul rând aspiratorul, care poate fi găsit pe alb sau negru. Formatul său circular este tare popular la ora actuală și se remarcă și prin înălțimea scăzută care îi permite să ajungă cu ușurință și sub mobilier. În pachet vei găsi de asemenea și stația de încărcare. Aceasta va fi setată lângă perete unde aspiratorul se va întoarce automat pentru alimentare.

Rowenta

De asemenea, în cutie mai găsești o perie Animal Turbo pentru utilizarea zilnică, o perie Precision Turbo pentru firele lungi de păr ale animalelor, respectiv o perie Downy Turbo pentru particulele de praf extra fine. Există și 3 mopuri incluse aici, unul standard, allergy și animal.

Rowenta

Specificații

Dacă ești curios să descoperi lista completă de specificații oferite de către aspiratorul X-Plorer S95 Total Care, iată-o mai jos:

 • Utilizare: rezidențial
 • Tip aspirare: uscată, umedă
 • Tip alimentare: acumulator
 • Tip suprafață: multi-suprafețe
 • Funcții: WiFi, rezervor apă detașabil, indicator recipient colector plin, încărcare automată, senzor anti-cădere, senzor anti-coliziune, senzor mapare încăpere, senzor radar, compartiment scame detașabil, cameră integrată
 • Autonomie: 225 minute
 • Nivel zgomot: 53 dB
 • Capacitate colectare: 0.5 l
 • Tehnologii: Animal Care, Silențios, Smart Navigation 8.0

Aplicație și conectivitate

Fiind un aspirator inteligent, asta înseamnă că modelul Rowenta de față se remarcă printr-o serie de funcționalități și caracteristici speciale. Avem în primul rând la dispoziție conectivitate WiFi care ne va ajuta să conectăm aspiratorul la rețea direct din aplicația dedicată. Software-ul numit X-Plorer Series 95 poate fi găsit pe Android și iOS, iar configurarea aspiratorului poate începe imediat după prima încărcare completă.
Rowenta
Aplicația este centrul tău de comandă pentru aspirator și de aici vei face un cont de utilizator, după care adăuga aspiratorul simplu și rapid. Din aplicație vei putea verifica aspecte precum autonomia, stadiul de cuățare dar și setarea de zone pe care le vrei aspirate. Aspiratorul folosește numeroși senzori cu tehnologie laserpentru a oferi o curățare ca la carte. Poți crea scenarii de aspirare sau chiar solicita aspirarea unei singure zone, asta direct din aplicație.
Iată ce poți face din aplicație:
 • găsire robot
 • istoric de curățenie
 • programare aspirare
 • telecomandă de control, utilă pentru a controla aspiratorul după bunul plac
 • setări privind volumul notificărilor
 • schimbare de hartă (dacă locuința este pe mai multe etaje și ai mai multe hărți salvate)
 • configurare mod DND
 • verificare durată de viață consumabile

Aspirare

Rolul principal al aspiratorului Rowenta X-Plorer S95 este desigur cel de aspirare, iar aici avem diferite opțiuni. Vorbesc despre cele 4 nivele de aspirare livrate și între care poți varia în funcție de necesități. Pe listă se află modul Standard, cel Power, Max și un mod Silențios menit să aspire în liniște, fără a te deranja. Apare și modul Auto-Boost prin care puterea de aspirare va fi adaptată automat în funcție de suprafața pe care trebuie să o curețe.
Rowenta
Acest aspirator oferă o putere de aspirare de până la 12000 PA, iar așa cum vă spuneam și mai sus există și 3 perii. Două dintre acestea sunt laterale și una centrală interschimbabilă. Ce înseamnă asta este că aspiratorul va putea capta praful și mizeria chiar și din colțuri sau de sub mobilă. Important de menționat faptul că avem și un filtru Total Care pentru filtarea a 99% din bacterii și acarieri din mizeria care va ajunge în rezervorul dedicat.

Spălare cu mop

Un alt motiv pentru care vei alege acest model de la Rowenta este acela că oferă și funcție de spălare cu mop. La pachet ai 3 mopuri disponibile, iar pentru a începe să speli podelele tot ce trebuie să faci inițial este să umpli recipentul dedicat. Trebuie să ții cont de faptul că mopul va trebui umezit înainte de a fi tras pe recipientul de apă. Din aplicație ai mai multe opțiuni, inclusiv modul care combină aspirarea cu spălarea.

Rowenta

Există și mod Scrubbing activat pentru a elimina petele de pe covoare și poți regla și debitul de apă pentru întreaga sesiune de curățare. În spatele acestui tip de spălare se află sistemul Aqua Force care va trece cu brio de orice pete întâlnește în cale.

Autonomie și încărcare

Din punct de vedere al autonomiei, lucrurile stau foarte bine aici, astfel că aspiratorul Rowenta X-Plorer S95 Total Care livrează până la 225 minute energie. Timpul de față variază în funcție de modul și puterea de aspirare aleasă, dar și de tipul suprafețelor. De asemenea, un factor este și nivelul de murdărie în cazul utilizării spălării cu mop. Cât despre încărcare, aspiratorul se va alimenta complet în aproximativ 4 ore de la stația dedicată pe care o primești la pachet.

Impresii

Care este impresia formată după utilizarea aspiratorului Rowenta X-Plorer S95 Total Care? Cu siguranță una pozitivă și care m-a convins că este momentul să renunț la aspiratorul clasic în favoarea unui astfel de model robotizat. Numeroasele funcții smart îl recomandă de la sine, ai și o autonomie generoasă, iar dacă ai un animal de companie, vei uita de fierele de păr de pe podea, pentru că S95 Total Care se ocupă de orice. Este un aspirator ideal pentru o curățenie completă și cu siguranță nu va dezamăgi.

Preț și disponibilitate

Aspiratorul Rowenta X-Plorer S95 Total Care poate fi găsit la vânzare pe plan local la sume cuprinse între 2.500 și 2.800 lei. Iată de unde poate fi cumpărat: