Porsche prezintă schițele din spatele proiectului său pentru o mașină zburătoare

0
2247
Porsche
Porsche

În ultima vreme am auzit mai des termenul de “mașină zburătoare”, existând câteva companii mari din lume cu asemenea planuri de viitor. Printre acestea se află și Porsche care lucrează alături de Boeing la un astfel de vehicul, unul ce ar putea arăta precum cel descris în brevetul de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face aici cu schițe extrase dintr-o aplicație de brevet completată la data de 2 iulie și depusă la USPTO. Aprobarea a venit abia zilele trecute pe 9 ianuarie și brevetul detaliază un vehicul zburător. Acesta este capabil să decoleze și să aterizeze în plan vertical și câteva dintre elementele de design sunt vizibile în imagini.

Porsche
Porsche

Descoperim faptul că acest vehicul dispune de 4 propulsoare generoase. Două dintre acestea sunt fixate cu fața în jos, iar celelalte două sunt regăsite în spate. Avem parte de o cabină destul de mică la prima vedere, care în ciuda acestui fapt oferă loc pentru 2 persoane.

Porsche
Porsche

Cu toate că nu este stabilit 100%, Porsche ar putea utiliza o serie de ventilatoare (de diferite dimensiuni) pentru mișcarea vehiculului. Asemenea ventilatoare sunt utilizate în industria aeronautică, precum este cazul unui aeroglisor. Un alt detaliu pe care îl aflăm este că acest vehicul al viitorului pregătit de Porsche va fi complet electric.