Hyundai va prezenta un automobil zburător luna viitoare la CES 2020

0
1647
Hyundai Motor will reveal at CES 2020 its vision for mobility and cities of the future

Hyundai nu e chiar primul nume care vine în minte când te gândeşti la automobile futuriste, dar iată-i poziţionându-se astfel pentru 2020. Compania a anunţat că va prezenta un concept de maşină zburătoare luna viitoare la CES 2020.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

CES este primul show tech care deschide anul şi are loc între 7 şi 10 ianuarie 2020 în Las Vegas. Acolo vedem prezentate televizoare 8K, boxe, ceasuri, telefoane, tablete, dar şi automobile şi roboţi. Odată cu teaserul legat de CES 2020, Hyundai a prezentat şi imaginea de mai sus, o randare a unui oraş futurist. Pe 6 ianuarie, în pre ziua lui CES 2020 producătorul sud coreean de automobile va prezenta publicului primul său PAV (Personal Air Vehicle).

El va fi însoţit de alte două automobile concept: un vehicul autonom terestru şi un soi de hub unde te poţi transfera din maşină clasică în cea aeriană. În imaginea de mai sus vedem oraşul San Francisco al viitorului, plin de automobile zburătoare şi porturi dedicate. Ideea este de a decongestiona oraşele şi între tunelurile lui Elon Musk şi aceste maşini zburătoare, avem o şansă să se realizeze aşa ceva.

Hyundai are planuri serioase în această zonă, lansând segmentul său de Mobilitate Aeriană Urbană în septembrie, unde este numit un şef care a fost la NASA înainte. Proiectul nu e singular, iar BMW a prezentat la rândul său o maşină zburătoare cu propulsie pe bază de hidrogen în mai. Şi Uber şi Google lucrau la ceva de gen, dar şi Airbus. De fapt ştiu că Uber şi Airbus au proiecte de taxiuri aeriene în Dubai şi Qatar din 2021 sau 2022.

Sunt totuşi multe legislaţii şi reglementări de conceput până să se implementeze aşa ceva. Dacă vi se părea încâlcit ride sharing-ul, staţi să vedeţi mersul cu maşina aeriană.