Uber prezintă noua sa “maşină zburătoare”, în faza de prototip cu extra elice

0
1220

Uber a prezentat în această săptămână cel mai nou prototip al său de “maşină zburătoare”, concept la care lucrează de câţiva ani deja. Expunerea noului design a venit în cadrul conferinţei Elevate din Los Angeles şi avem randări integrate în acest articol. Hai să vedem despre ce e vorba.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vehiculul aerian urmează să fie folosit pentru a transporta pasageri începând cu anul 2023, în cel mai bun caz. Duce cu gândul la o combinaţie dintre elicopter şi avion şi în locul unei elice masive, acest prototip are 4 elice rotative aliniate pe cadrul aparatului de zbor pentru a asigura o ridicare eficientă de la sol. Există şi o a cincea elice pe coada vehiculului pentru propulsia în faţă.

Două sisteme rotor se află unul deasupra celuilalt şi se rotesc în aceeaşi direcţie. Pe lângă eficienţă, viteză şi siguranţă, Uber a vrut neapărat ca vehiculul său să fie şi foarte silenţios. Scopul este de a zbura între 300 şi 600 de metri înălţime şi Uber îşi doreşte ca mii de taxiuri de genul să lase pasagerii la porturi speciale amplasate în vârful zgârie norilor şi a unor heliporturi.

Fiecare ar urma să găzduiască 200 de decolări şi aterizări pe oră. Iniţial vor exista piloţi umani la bord, dar apoi se va merge pe pilot autonom.

Dacă mă întrebaţi pe mine prototipul duce cu gândul la unul dintre acele avioane care aterizează şi decolează pe apă şi sunt atât de folosite în Florida şi Louisiana. Marea problemă pe care o văd la acest vehicul e lăţimea sa foarte mare. Propulsia ar urma să fie electrică şi acesta nu este doar un proiect excentric, pentru că mai există încă 19 companii care lucrează la maşini zburătoare.

De la Boeing la Airbus şi de la Kitty Hawk la Uber, toată lumea vrea să facă acel concept SF din anii ’70 real în ziua de azi. Să vedem şi cum vom sta cu reglementările traficului aerian…