Samsung pregăteşte un televizor OLED cu colţuri rotunjite; Iată cum arată brevetul asociat

1
1383

Atunci când Samsung nu brevetează telefoane care se pliază, se ocupă cu siguranţă de televizoarele viitorului. Nu doar cele rulabile, ci aparent şi un model care are colţuri rotunjite. Samsung tocmai a brevetat un astfel de produs şi avem schiţe în cadrul acestui articol.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ideea de ecran cu colţuri rotunjite a apărut tot mai des în ultimul an, datorită unor telefoane ca Galaxy S8 şi LG G6. Acelea sunt totuşi device-uri cu ecrane mici şi nu am văzut trendul extins nici măcar spre laptopuri sau tablete încă. De aceea saltul la TV-uri cu colţuri curbate pare surprinzător. E important de menţionat că producţia unui panou cu astfel de colţuri e mai grea şi mai ineficientă decât cea a panoului dreptunghiular clasic.

Pe de altă parte se pot împrumuta tehnologii şi idei din producţia de parbrize, care au un design similar. De remarcat faptul că nouă tehnologie Samsung face referire la LCD-uri şi OLED-uri, nu doar la OLED-uri. Bizar să vedem Samsung găsind ceva nou pentru LCD şi OLED, în condiţiile în care părea să fi migrat definitiv la QLED şi în curând la micro LED.

Viitoarea generaţie de televizoare ar trebui să vină la IFA 2018 la toamnă, sau mai bine zis la final de august. Acolo vom afla mai multe despre microLED-uri. Gurile rele spun că am putea vedea TV-uri cu colţuri curbate apărând la CES 2019 în ianuarie. Avantajul colţurilor acestora? Imersivitatea.