Iată cum arată Kitty Hawk Cora, taxiul zburător autonom finanţat de Larry Page

1
968

Kitty Hawk Cora a prins în sfârşit aripi, după o perioadă de speculaţii şi zvonuri. Este proiectul lui Larry Page, cofondator Google şi este în faza proceselor de aprobare pentru zbor în Noua Zeelandă. Hai să vedem ce ştim despre Cora şi cum arată varianta preliminară 2.0.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul vehicul aerian este un taxi zburător, urmaşul lui Flyer, prezentat acum un an. Cora aduce cu un avion de mici dimensiuni, doar că are avantajul că poate decola şi ateriza vertical. Noua Zeelandă a fost aleasă pentru că autorităţile au anunţat că această naţiune va ajunge la zero emisii de carbon până în 2050. Kitty Hawk va ajuta la această iniţiativă.

În jur de o duzină de motoare se află la bord şi aceasta poate fi considerată şi un soi de mega dronă dacă vreţi. Este şi autonomă şi complet electrică, dar deocamdată e în faza de prototip. Deocamdată Cora poate transporta 2 persoane şi atinge 177 km/h. Se poate ridica autonom până la 914 metri inatlime şi are o anvergură a aripilor de 11 metri. Se lucrează la proiect de 8 ani deja.

Autonomia este de aproximativ 100 de kilometri, iar Larry Page şi ai lui au ca scop o lansare comercială în aproximativ 3 ani.